Auckland Council Customer Service Centre and Bledisloe Lane redevelopment - GHDWoodhead
Top

Auckland Council Customer Service Centre & Bledisloe Lane redevelopment
Auckland, New Zealand

Auckland Council needed a vibrant new space within the refurbished Bledisloe House in central Auckland, where they could serve Auckland’s community and ratepayers.

Our team designed a welcoming, engaging customer service centre, and shopfront glazing and a canopy to connect the center with the redeveloped Bledisloe Lane outside.

Once dark and uninviting, Bledisloe Lane is now lighter, brighter, and safer, with a new glass canopy that creates a modern, seamless connection with the surrounding buildings. Clear sightlines draw the eye through to the customer service centre and the popular Aotea Quarter beyond, creating an inviting environment for people to engage with social, cultural, and business activities.

The customer service centre itself focuses on the differing needs of Auckland Council’s customers, inviting people to select an interaction that suits them best. Graphics, colour, and technology create simple but inviting transition and record gathering zones. Customers can speak to Auckland Council staff directly, or manage enquiries, payments, and more at user-friendly self-service kiosks.

High-performing, and requiring limited capital and operational costs, the redevelopment enables Auckland Council to deliver excellent service, while connecting with a thriving hub in the heart of the city.

CITY
Auckland
Country
New Zealand
SECTORS
Civic, Community, and Justice
Precincts and Places